De toepasbaarheid van zink

Zink is een soepel en levend materiaal dat zich perfect leent tot profileren en plooien. Het laat de vakman toe de klemtoon te leggen op alle soorten uitvoeringsdetails. De verscheidenheid aan technieken, de geometrie en het reliëf van de diverse types verbindingen, bieden de keuze sommige aspecten van de constructie te benadrukken of af te zwakken. Zink is volkomen waterdicht en omsluit op harmonieuze wijze de vormen en de structuren van een constructie.

Dakkapellen, daken, afwerkingen, dak- en kilgoten en regenwaterafvoerbuizen in zink zijn het handelsmerk van het werk van een vakman.

De tijd heeft geen vat op zink, integendeel, zijn natuurlijke oxidatie heeft een beschermende werking en geeft een uitstekende levensduur met een beperkt onderhoud. Door zijn levendige patina onderscheidt het zink zich van andere materialen.

Natuurlijk kunt u ook terecht bij ons voor het herstellen en/of vervangen van uw zinken goten of daken.

Zink is een natuurlijk voorkomend element. Het blauwachtig wit metaal wordt uit zinkerts gewonnen.

Op het einde van een meerstaps metallurgisch proces dat bestaat uit het roosten van het erts, de reductie van het verkregen zinkoxide en de raffinage door elektrolyse, ontstaat het zink dat in de bouw wordt gebruikt.

Met behulp van warmwalsen verkrijgt men bladen, bobijnen en rollen bestemd voor de fabricage van standaardproducten.

Natuurlijk kunt u bij ons ook terecht voor het herstellen en vernieuwen van uw zinken goten.