Koelen door middel van de vloerverwarming en radiatoren

Door de warmtepompfunctie is de combiwarmtepomp ook in staat om te koelen waardoor de vloer in de zomer gekoeld kan worden. De Ecodan kent geen verlies in verwarmingscapaciteit bij buitentemperaturen tot -15 °C. Dit betekent een groot voordeel ten opzichte van een conventionele warmtepomp die al vanaf -7 °C terugloopt in zijn verwarmingsvermogen. De vloerverwarming en de bijbehorende verdelers dienen hier echter wel geschikt voor te zijn. Op de verdieping worden de LTV radiatoren vervangen door Convectoren. Deze convector is een klimaattoestel met een dubbele persoonlijkheid. Dit hybride toestel zorgt voor comfortabele warmte in de winter en verfrissende koelte in de zomer. Zo heeft u op elk moment van het jaar het ideale binnenklimaat.

De convector bevat een gesofisticeerde Low-H2O-warmtewisselaar. Die heeft een veel kleinere waterinhoud dan een traditionele radiator. Een ingenieuze technologie met tal van voordelen zoals een nu al legendarische zuinigheid. De combinatie met het dynamische systeem geeft nog meer kracht. Zo kan het toestel de warmte nog sneller over de hele ruimte verspreiden.

Zoals de convector in de winter warmte brengt, kan hij in de zomer voor verkoeling zorgen. Deze convector heeft de kracht van een aircosysteem, maar biedt heel wat extra voordelen. Aircosystemen geven je soms rillingen. Deze convector niet. De convector verspreidt de gevraagde frisheid efficiënt door de kamer en zorgt voor de juiste gevoelstemperatuur.