Omvormers

Omvormers zijn niet geheel geruisloos. Het geluid is afhankelijk van de koeling. Het vermogen van een omvormer dient afgestemd te zijn op de totale capaciteit van de zonnepanelen. De capaciteit van zonnepanelen wordt aangeduid met de eenheid WP. Dit betekent dat onder ideale omstandigheden (25 ° Celsius) een bepaald vermogen wordt afgegeven. Echter halen wij in Nederland nooit deze ideale omstandigheden. Het vermogen van de omvormer mag dus lager liggen dan de capaciteit in WP van uw zonnepanelen. Voorbeeld: op een installatie met 2200 WP kan prima een omvormer van 2000 Watt. Als de zonnepanelen niet ideaal op het zuiden gericht zijn, kan soms nog wel een kleinere omvormer aangeschaft worden.

Omvormers worden zowel geleverd mét transformator als zonder transformator. De transformatorloze omvormers hebben over het algemeen een hoger rendement, ofwel minder verlies.

Heeft u wel last van schaduw dan is dit punt zeer relevant. Het vermogen van de zonnepanelen wordt namelijk bepaald door de zwakste schakel in een serie, ofwel het zonnepaneel met schaduw. Omvormers zijn niet geheel geruisloos. Het geluid is afhankelijk van de koeling

Al deze punten zijn mede van belang voor het bepalen van de juiste omvormer voor een betreffende project.

SMA Omvormers

SUNNY BOY TL zijn ideale oplossingen voor veeleisende installaties. Als multistringapparaat bieden ze maximale flexibiliteit bij planning en realisatie. De hoge DC-spanning van 750 V geeft een kostenvoordeel door minder parallelle strings.
SUNNY TRIPOWER TL de driefasige omvormer voor gemakkelijke systeemplanning. De driefasige Tripower is een stuk vooruitstrevende technologie. Bij het ontwerp van de installatie is hij buitengewoon flexibel dankzij zijn Optiflex-technologie met twee MPP-ingangen en het grote DC-spanningsbereik. Hij voldoet bijvoorbeeld aan alle eisen op het gebied van blindvermogenbeschikbaarheid en netondersteuning. Zo neemt hij een betrouwbare plaats in in het netwerkbeheer.